[vrijdag 18 januari 2019 11:18] - [3.84.186.122]

Vacancies

[Arcadis] Stage vacature

Bij de divisie infrastructuur zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair!

De inhoud van de stage is gericht op het ontwikkelen en testen van parametrische designtools ten behoeve van het stroomlijnen van het ontwerpproces.
 
Arcadis maakt momenteel wereldwijd een ontwikkeling door op het gebied van BIM (Business Information Modeling). Naast het ontwerpen in 3D, speelt hierbij ook het koppelen van informatie en het automatiseren van ontwerpprocessen een belangrijke rol.
 
In het kader hiervan wordt momenteel binnen de adviesgroep Energie en Telecom een applicatie ontwikkeld waarmee het mogelijk is om met het invoeren van een aantal parameters (eigenschappen van het systeem) een ontwerp te genereren wat voldoet aan de eisen van de klant.
 
Onder begeleiding van je teamleider en ondersteund door bevlogen collega’s zal je verantwoordelijk zijn om deze applicatie verder te ontwikkelen tot een bruikbare tool op basis van een bestaand 3D model. Deze applicatie zal toegepast worden binnen onze reguliere ontwerpwerkzaamheden. Daarnaast zal je de opgedane kennis en ervaring gaan inzetten om een richting te geven aan de ontwikkeling van andere, vergelijkbare applicaties.
 
De adviesgroep waarin je aan het werk heeft onder andere ProRail, Rijkswaterstaat, mobiele providers en Tennet als opdrachtgevers en heeft grote ervaring op het gebied van hoog- en laagspanningsinstallaties, telecommunicatie- en beveiligingsinstallaties en mobiele communicatiesystemen.
 
Ben je leergierig en vind je het leuk om te werken in een projectteam? Kijk dan snel of je voldoet aan de eisen!

 

De link naar de vacature is: https://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/stage-parametric-design-bim-systematiek/

De link naar het sollicitatieformulier is: https://vacatures.werkenbijarcadis.nl/vacatures/details/stage-parametric-design-bim-systematiek/solliciteer/

 

[Ricardo Rail] Afstudeeropdracht

1             Inleiding

 Ricardo Certification BV is een spoorwegonderneming in Utrecht. Het is ontstaan uit de NS organisatie en na verzelfstandiging en overname door Lloyd’s Register en later Ricard PLC.

Als onderdeel van het hoofd BV, is de afdeling Testing voornamelijk actief in het toetsen of spoorwegmaterieel voldoet aan de geldende spoorweg eisen en normen. Voor een groot deel is dit aan de hand van ontwerp documentatie, maar in sommige gevallen zijn ook test programma’s nodig om bewijsvoering te verzamelen. Voor enkele eisen worden meetresultaten gebruikt om te kijken of een bepaalde aspect van rijdend materieel wel of niet voldoet.. Deze meetresultaten of data worden verzameld door de Meetgroep, subteam van de afdeling testing.

 De Meetgroep maakt voor het verzamelen van de meetresultaten gebruik van het in eigen huis ontwikkelde meetsysteem M-iQ.

M-iQ is een meetsysteem dat is samengesteld uit componenten van National Instruments. De controller is een cRio chassis. Dit systeem wordt door Ricardo voorzien van diverse insteek modules om diverse analoge  en digitale signalen op aan te kunnen sluiten.  Het meetsysteem wordt bestuurd door in eigen huis ontwikkelde software. Deze software is ontwikkeld in Labview. Dit meetsysteem wordt naast toelatingsmetingen ook ingezet voor monitoringsopdrachten zoals infra monitoring, waarbij de meetsysteem de versnellingen meet en dusdanig de gebruiker van informatie kan voorzien omtrent de staat van het spoor infrastructuur.

 

2             Probleemstelling

In die situaties waar M-iQ ingezet wordt voor monitoringsopdrachten wordt het meetsysteem geïnstalleerd in voertuigen. De beschikbare inbouwruimte in deze voertuigen is over het algemeen zeer beperkt.  Om deze reden willen wij onderzoeken of het mogelijk is om het systeem compacter te bouwen. Daarnaast verwachten wij dat als de kosten voor het realiseren van het meetsysteem sterk gereduceerd kunnen worden er een markt is voor inframonitoring. Het nieuwe systeem moet kunnen draaien op dezelfde software, hieraan mogen geen grote wijzigingen worden uitgevoerd. Er moet een GPS signaal en een 8 IEPE versnellingssensoren en 8 4-20mA of 0-10V versnellingssensoren op het systeem aangesloten. Voor deze sensoren moet bekeken gaan worden wat de benodigde resolutie en nauwkeurigheid moet zijn. Het systeem moet kunnen switchen tussen de 4 verschillende voedingspanningen. Verder dient het systeem te voldoen aan de eisen voor installatie in rollend materieel, NEN-EN 50121-3-2, NEN-EN-IEC 61373, NEN-EN 50155.

 3             Onderzoeksvraag

Ricardo heeft de afstudeeropdracht als volgt omschreven:

Ontwerp en realiseer een “proof of concept” voor een compacter meetsysteem gebaseerd op M-iQ software.

 

Hieronder hebben we in grote lijnen de vraag wat verder uitgewerkt.

Inventariseer specificaties voor meetsystem en ga op basis van de specificatie op zoek naar een meetsysteem dat in eerste instantie geschikt is voor infra monitoring in de huidige vorm en een alternatief is voor de comfortmeetkoffer.

Hoofdpunten ter verbetering t.o.v. het huidige systeem zijn voor de comfortmeetkoffer:

 • Gewicht,
 • Fysieke afmetingen
 • Statusmeldingen/interfacing met gebruiker
 • kostprijs

Hoofdpunten ter verbetering t.o.v. het huidige systeem zijn voor de inframonitoring systemen zijn:

 • Fysieke afmetingen
 • Kostprijs
 • toelatingsaspecten(brandveiligheid, emc, energieverbruik, mechanische sterkte etc)

Ricardo zal:

 • Het afstudeer project begeleiden
 • Budget beschikbaar stellen voor de aanschaf van hardware
 • Een ervaren Labview programmeur als coach op afroep beschikbaar stellen

Wanner de opdracht opgedeeld word in grove delen kan de planning er als volgt uitzien:

             1,5 maand vooronderzoek (225 uren)

             3,5 maanden realisatie (525 uren)

             1 maand rapportage en presentatie (150 uren)

Bovenstaande planning en urenschatting is een ruwe schatting. Bart zal zelf een gedetailleerde planning en urenschatting op moeten stellen.

Geïnteresseerd? Neem contact op met:  Fabian Peek, Corporate Recruiter
Ricardo Rail. Email: Fabian.peek@ricardo.com

[Witteveen+Bos] Ingenieurs elektrotechniek en industriële automatisering (startend/ervaren)

Regio: - Noord-Brabant, - Overijssel, - Noord-Holland, - Zuid-Holland, - Utrecht, - Gelderland   

Locatie: Deventer, Utrecht, Breda

Wil jij jouw kennis en ervaring van elektrotechniek en industriële automatisering (IA) inzetten om spraakmakende water-, energie- en infrastructurele projecten te realiseren?

Als ingenieur elektrotechniek en industriële automatisering werk je aan maatschappelijke, uitdagende en multidisciplinaire projecten samen met onze civiele en werktuigbouwkundige ingenieurs. Met een takenpakket bestaande uit advies, onderzoek en ontwerp, bestek en uitvoering van complexe installaties zijn uw carrièremogelijkheden divers. Wij werken aan drinkwater- en afvalwaterzuiveringsinstallaties, beweegbare bruggen, tunnels, container terminals, sluizen en rail infrastructuur. Denk hierbij aan ontwerpen van software-architectuur, business case voor Smart Grids, functioneel ontwerpen voor een sluiscomplex of zuivering, onderzoek naar EMC (Elektro Magnetische Compatibiliteit), risicoanalyses en ontwerp werkzaamheden voor midden- en hoogspanninginstallaties en uitvoeringsbegeleiding. Je hebt volop groeimogelijkheden in vakinhoud en in projectmanagement. De standplaats voor deze functie is Deventer, Utrecht of Breda.

Binnen een aantal product-marktcombinaties (PMC's) in de sectoren Energie, water en milieu en Infrastructuur en mobiliteit werken ingenieurs aan verschillende aansprekende projecten. Enkele voorbeelden zijn diverse puurwaterfabrieken (Emmen, Kazachstan), renovatie van drinkwaterinstallaties (Vitens), de nieuwe Botlekbrug, de Noord/Zuidlijn in Amsterdam en diverse infrastructurele projecten, zoals bruggen, en tunnels (Stadsbaantunnel, BlankenBurg Verbinding, Sharq Qatar).

Wat wij vragen

- (recent) afgeronde technische hbo- of wo-opleiding, zoals elektrotechniek, industriële automatisering, mechatronica, energietechniek of gelijkwaardig;

- analytisch ingesteld, tegelijkertijd praktisch, oplossingsgericht en ondernemend;

- sterke mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels;

- een sterke focus op kwaliteit bij projecten onder tijdsdruk;

- internationale ambitie en bereidheid tot werken in het buitenland.

Wat wij bieden

- samenwerking met jonge en enthousiaste collegas in multidisciplinaire teams;

- ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;

- aantrekkelijk loopbaanperspectief gericht op doorgroei in onze projectorganisatie;

- deelname aan ons starterstraject met vaardigheidstrainingen en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;

- marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 980 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met de heer ing. Wytze Jorritsma, groepsleider Elektrotechniek en procesbesturing, telefoon 06 22 60 71 11  of met de heer ir. Edwin Twigt, groepsleider Procesautomatisering, telefoon 06 51 23 14 93. Vacaturenummer 324-112.

[Witteveen+Bos] (Aankomend) Specialist tunnel technische installaties

Regio: - Noord-Brabant                , - Overijssel      , - Noord-Holland            , - Zuid-Holland

Locatie: Amsterdam, Rotterdam, Breda, Deventer, Antwerpen

Wil jij meespelen in de Champions League van de tunnelprojecten?

Er zijn maar weinig  infrastructurele objecten die zo complex zijn als tunnels, mede doordat er in een gemiddelde tunnel wel 40 tot 50 verschillende Tunnel Technische Installaties (TTI) aanwezig zijn. Wij bieden jou de kans om uit te groeien tot een echte topper op het gebied van Tunnel Technische Installaties en te werken aan de meest uitdagende tunnelprojecten ter wereld. Witteveen+Bos opereert als ingenieursbureau in de Champions League van engineering van tunnels en Tunnel Technische Installaties. Wij zijn bij bijna alle tunnelprojecten in Nederland betrokken en, onder de naam Tunnel Engineering Consultants (TEC), ook in het buitenland actief. Voorbeelden van onze projecten zijn de Noord/Zuidlijn, Zuidasdok en de Gaasperdammertunnel in Amsterdam, de Stadsbaantunnel in Utrecht, de Blankenburgverbinding bij Rotterdam, de Oosterweelverbinding in Antwerpen en de Fehmarnbelt in Denemarken.

Als specialist TTI werk je in multidisciplinaire teams aan meerdere tunnelprojecten. Afhankelijk van je technische achtergrond lever je daarbij ontwerpen van en adviezen over diverse installaties (zoals pompinstallaties, brandblusinstallaties, ventilatie- en overdruksystemen, klimaatinstallaties, tunnelverlichting, hoog- en laagspanningsinstallaties of camerabewaking) of je adviseert over de bediening en de besturing van de tunnels (met betrekking tot de systeemarchitectuur, netwerktopologie en het dynamische gedrag van afzonderlijke deelinstallaties). In jouw rol als specialist werk je de installatie en het functioneren daarvan uit in een ontwerpnota of programma van eisen, stem je raakvlakken af met de andere disciplines, bespreek je ontwerpkeuzes met onze opdrachtgevers en controleer je ontwerpen van aannemers of leveranciers.

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie (PMC) Smart infra systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Wij houden ons, naast tunnel technische installaties, onder andere bezig met aandrijf- en bewegingswerken, sensorsystemen, industriële automatisering en duurzame energiesystemen. Themas zoals machineveiligheid, functionele veiligheid en cybersecurity spelen hierbij een belangrijke rol. Onze projecten vinden plaats in binnen- en buitenland. Je standplaats wordt in overleg vastgesteld.

Wat wij vragen

- een afgeronde wo- of hbo-opleiding werktuigbouwkunde, elektrotechniek, informatica, technische natuurkunde of aanverwant;

- de ambitie om een topper te worden op het gebied van (tunnel)technische installaties;

- enige ervaring op het gebied van (tunnel) technische installaties of model-based systems engineering is een pré; - een ondernemende instelling;

- een teamspeler; - gevoel voor de belangen van opdrachtgevers en stakeholders;

- brede interesse in elektrotechniek, IT, werktuigbouwkunde en civiele techniek.

Wat wij bieden

- werken in de uitdagende multidisciplinaire (tunnel)projecten van Witteveen+Bos;

- intensieve samenwerking met en begeleiding door ervaren specialisten;

- deel uitmaken van een groep veelal jonge enthousiaste professionals;

- veel ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;

- een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;

- deelname aan het 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;

- marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;

- mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als specialist, projectmanager of leidinggevende.

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

 Reageren?

Heb je belangstelling voor deze vacature, reageer dan direct online. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer drs. ing. R.P. (Robin) Gerrets, groepsleider Systeemintegratie, telefoon: 06 54 68 08 85 of de heer ir. O.B.J. (Okke) Sanderink, groepsleider Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige Installaties, telefoon: 06 22 81 24 50. Vacaturenummer 218-134.

[Witteveen + Bos] Projectingenieur elektrotechniek

Regio: - Noord-Brabant                , - Overijssel      , - Noord-Holland           

Locatie: Amsterdam, Deventer of Breda

Wil jij je kennis van elektrotechniek inzetten om spraakmakende energie- , bouw- en infrastructurele projecten te realiseren?

 

In Nederland hebben we veel objecten zoals verkeerstunnels, bruggen, gebouwen, sluizen en keringen die vaak onderdeel uitmaken van het (hoofd) wegen- en vaarwegennetwerk. Voor een vlotte en veilige doorstroming is het belangrijk dat de installatietechniek  van deze objecten op orde is en op orde blijft.  Als projectingenieur elektrotechniek werk je aan de verbetering van de veiligheid, beveiliging en beschikbaarheid van deze objecten in heel Nederland. Je ontwerpt de elektrotechnische installaties en adviseert hierover. Je werk is gerelateerd aan de toepassing van nieuwe energietechnologieën. Daarbij werk je vaak samen in teams met meerdere disciplines zoals werktuigbouwkundigen, IT-specialisten en civiel- en elektrotechnici. Je richt je hierbij op de vraag hoe we deze vakgebieden zo kunnen koppelen dat het systeem ten dienste staat van de gebruiker. Wij zijn hierbij nadrukkelijk op zoek naar jouw toegevoegde waarde, kennis en ondernemerschap om deze markten uit te bouwen en nieuwe markten aan te boren.

Je gaat aan de slag binnen de product-marktcombinatie Smart Infra Systems in de sector Infrastructuur en mobiliteit. Je standplaats is Amsterdam, Deventer, of Breda. We zullen deze in overleg met jou kiezen. Wij houden ons onder andere bezig met bediening & besturing,  sensorisering, human-machine interface, duurzame energieconcepten, gebouw - en tunneltechnische installaties. Voorbeelden van onze projecten zijn het Nederland brede IMPulsprogramma Aanpak Kritieke Technische infrastructuur (IMPAKT), de spoorzone Delft, de Schinkelbruggen in Amsterdam en bijvoorbeeld de Stadsbaantunnel in Utrecht.

 

Wat wij vragen

- (recent) afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau in de richting van elektrotechniek, energietechniek of automatiseringstechniek;

- gedrevenheid tot het oplossen van complexe technische vraagstukken;

- een klantgerichte instelling en een brede maatschappelijke belangstelling;

- enthousiasme.

 

Wat wij bieden

- samenwerking met jonge en enthousiaste collegas in multidisciplinaire teams;

- veelzijdige en uitdagende projecten;

- ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;

- deelname aan het 'Starterstraject' met vaardigheidstrainingen en persoonlijke ontwikkeling;

- gedegen begeleiding en een breed aanbod aan in- en externe opleidingen;

- marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;

- mogelijkheid tot deelname aan ons aandelenparticipatiesysteem.

 

Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en wordt gestimuleerd. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van de medewerkers.

 

 

Reageren?

Heb jij belangstelling voor deze functie, solliciteer dan direct online. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met dr.ir. H. (Harmen) Droogendijk, groepsleider Sensoren, systemenen en veiligheid, telefoon 06 53 35 62 34, of met de heer ir. M.C. (Maarten-Kees) van Breukelen, pmc-leider Smart Infra Systems, telefoon 06 10 32 34 61. Vacaturenummer 217-114.

[Arcadis] Junior elektrotechnisch engineer/modelleur

Ben je een enthousiaste, leergierige junior engineer/modelleur in BIM-omgeving op het gebied van elektrotechnische installaties? En wil je Arcadis Building Services & Asset Consultancy (BS&AC) serieus mee helpen verder op de kaart te zetten? Dan komen wij graag met jou in contact!

Wat ga je doen?

Als junior engineer/modelleur BIM maak je binnen een ontwerpteam onder begeleiding van ervaren engineers de basis opzet van de installaties. Je bent medeverantwoordelijk voor de opzet van installatietechnische schema’s en vervaardig je allerhande berekeningen. Daarnaast draag je bij aan het vervaardigen van de meest voorkomende berekeningen gedurende het ontwerpproces. Nevenactiviteiten zijn mede ook het ge-update houden van alle standaard ontwerpdocumenten.

Jouw perspectief
Jouw perspectief heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid om de rol van junior op niveau te bekleden. De organisatie is continu in beweging en dat betekent dat we naast het verbeteren van inhoudelijke kennis ook veel aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Dit door samen een persoonlijk ontwikkeltraject op te stellen. Hiermee bereiken wij in de praktijk dat medewerkers voldoende perspectief hebben om zichzelf zakelijk en persoonlijk te blijven ontwikkelen. De primaire verantwoordelijkheid voor ontwikkeling ligt bij jou als professional. Door het multidisciplinaire karakter van onze projecten ben jij onderdeel van een multidisciplinair ontwerpteam en werkt je direct samen met werktuigkundige engineers/modelleurs, regeltechnische specialisten en overige om te komen tot een doordacht en hoogwaardig integraal ontwerp.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 11251821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Wij ontvangen graag in pdf jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

[TNO] INTERNSHIP | Research of video codec: improving video compression

What will you be doing?

You will start by developing reference implementations of video compression tools. For this, you will work closely with the TNO researchers who are experts in video coding and are actively participating in the definitions of standards developed by organizations such as MPEG, IETF and ISO. You are expected to evaluate your implementation, and suggest and test ways to improve it, which will give you the chance of actually contributing to an video coding standard.
The scope and the complexity of the work will be fitted to what we think is best, depending on if you aim for an internship (minimum 2 months) or a final project such as a Master Thesis (minimum 6 months). You will perform your research work at the TNO premises and in particular you can make use of TNO's media-lab, the place where we develop new video coding techniques.

What can TNO offer you?

You want to work on the precursor of your career; a work placement gives you an opportunity to take a good look at your prospective future employer. TNO goes a step further. It’s not just looking that interests us; you and your knowledge are essential to our innovation. That’s why we attach a great deal of value to your personal and professional development. You will, of course, be properly supervised during your work placement and be given the scope for you to get the best out of yourself. Naturally, we provide suitable work placement compensation.

Has this vacancy aroused your interest?

Then please feel free to apply on this vacancy! For further questions don’t hesitate to contact us.

Contact: Alexandre Silva Pratas Gabriel, da
Phone number: +31 (0)6-118 43111

[ASML] Vacancies

ASML creates the conditions that enable you to realize your full potential. We provide state-of-the-art facilities, opportunities to develop your talents, international career opportunities, a stimulating and inspiring environment, and most of all, the commitment of a company that recognizes and rewards outstanding performance.

Click here to visit the ASML vacancy page.

[Arcadis] Junior specialist railstudies & treinbeveiliging

Ben jij de starter die zich in een breed werkveld wil ontwikkelen tot ervaren specialist?

Wat ga je doen?

Zo zou je dag eruit kunnen zien!

Nog een half uur en dan moet de eerste trein vertrekken… Je hebt de test van het beveiligingssysteem samen met collega’s bijna afgerond je loopt nog tegen enkele storingen aan. Je bent betrokken geweest bij de hele engineeringsfase en toch is de praktijk weerbarstig. De tijd begint te dringen, iedereen is betrokken en ondanks de stress opereert het team maximaal. Geslaagd! De test is afgerond de systemen en het spoor zijn op tijd in dienst. Het team kijkt met trots naar de eerste trein die vlekkeloos en storingsvrij kan vertrekken. De kers op de taart na een lange voorbereiding van ontwerp tot realisatie in samenwerking met de klant, aannemers en nog vele andere partijen.
 
Wat je doet
Als junior specialist is jouw werk erop gericht om problemen op te lossen die ontstaan door gewijzigd gebruik van railinfrastructuur. In je dagelijkse werk word je uitgedaagd om duurzame en economisch voordelige oplossingen te ontwerpen die binnen de kaders van regelgeving en specifieke voorschriften van spoorbeveiliginginstallaties passen. Binnen het projectteam en de afdeling werk je daarbij aan diverse projecten en thema’s in de wereld van rail. Je bent verantwoordelijk voor de primaire werkzaamheden gericht op functionaliteit en veiligheid. Tijdens de uitvoering ben je op locatie aanwezig om te testen of jouw ontwerp juist wordt uitgevoerd. Je deelt de uitkomsten van jouw werk met collega’s en opdrachtgevers.
 
Als junior specialist krijg je te maken met diverse technieken en systemen die bijdragen aan een veilige spoorinfrastructuur. Van “proven technology” tot nieuwe beveiligingssystemen zoals ERTMS, alles om de trein veilig van A naar B te vervoeren. Jouw bijdrage is hierin cruciaal en je wordt gezien als “one of the few”. Binnen jouw werkveld krijg je ook te maken met de nieuwste inzichten in het uitvoeren van dergelijke projecten, bijvoorbeeld het gebruik van BIM (Bouwwerk Informatie Model) en SE (Systems Engineering). Jouw werkzaamheden zullen met name gericht zijn op het Nederlandse heavy- en lightrail spoorwegennet, maar projecten in het buitenland behoren zeker tot de mogelijkheden.
 
Je komt terecht in een team met veel diversiteit aan expertises. In onze groep kun jij jezelf breed ontwikkelen afhankelijk van waar je interesse ligt. Wil je weten hoe het is om als junior specialist in ons team te werken? Lees dan de blogs van Quin Lee Ali Hoesein.
 
Voorbeelden van projecten waaraan wij gewerkt hebben en werkzaam zijn:

 • ombouw van emplacementen zoals Den Haag, Zwolle, Driebergen-Zeist en Den Bosch;
 • engineering (greenfield) Hanzelijn;
 • ERTMS-aanpassing Zevenaar en Kijfhoek.

Wat vragen wij?

Het team treinbeveiliging is op zoek naar een starter die houdt van puzzelen en die accuraat en gefocust kan werken. Je leert terwijl je bezig bent, dus we zoeken iemand die enthousiast is om het vak te leren.

Jouw profiel:

 • afgeronde hbo/wo opleiding in een technische richting;
 • afgeronder minor railtechniek is een pre;
 • interesse in de spoorwereld;
 • affiniteit met ICT-tools en/of programmeren;
 • proactief, initiatief nemend en zelfstandig;
 • niet alleen technisch gericht, maar vooral ook vaardig met soft skills;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Rosanne Melissen, Campus Recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 11251821 of via rosanne.melissen@arcadis.com. Wij ontvangen graag in pdf jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

[Prodrive] Automotive Functional Safety Engineer (Eindhoven)

Category: Electrical & Software Science jobs
Education Level: BSc / MSc / PhD (due to multiple openings)
Employment: Parttime (students) and fulltime jobs (due to multiple openings)


Position

As Automotive Functional Safety Engineer you are responsible for including and ensuring functional safety within the development of extremely refined automotive products and systems. Prodrive Technologies designs a wide range of products directly for the world leading automotive brands. Some example products are particle sensors, wireless charging systems and all kinds of electronic control units and converters. Our teams take full responsibility in the complete lifecycle of a product, thus from idea to mass production. Combine your passion for the automotive market with your design skills, have experience with or get trained in the functional safety standard (ISO26262), reliability engineering, quality processes (FMEA, FTA) & ASPICE. Be involved in multiple project and interact with the development team, with our operations team, the customer, our suppliers and our general quality team and ones who are responsible for our processes. Within Prodrive Technologies you, as individual, can make a difference every day. We look for people that have a personal interest in latest technologies. Prodrive Technologies is an early adopter when it comes to new technologies!

Profile

 • BSc / MSc / PhD Electrical Engineering, Embedded Software Engineering or Automotive Engineering
 • Interest in, or experience with functional safety standard(s) (ISO26262 / IEC 61508)
 • Interest in, or experience with reliability engineering
 • Interest in, or experience with quality processes (FMEA, FTA)
 • Interest in, or experience with (SW) development processes (ASPICE)
 • Interest in, or experience with multi-disciplinary projects in a high-tech environment
 • The desire and drive to excel in your field of work

Your benefits

When you are able to prove that you are the perfect fit for our job, you will be rewarded in many ways: you will get the chance to develop yourself as a person, gain extensive knowledge and develop your career in multiple directions. Besides that, you will – naturally – be offered a market competitive salary and outstanding secondary conditions. Your salary growth is in line with your own professional development so it can grow fast and you will even get the opportunity to become a shareholder. All this at an employer that has achieved an average annual growth of 25% over the last 20 years!

[Prodrive] RF Specialist (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)
Education level: MSc or higher

Position
As RF Specialist you are responsible for the design in RF circuits, power amplifiers, linearization circuits, (de)- modulators and antenna’s. You will be involved in the entire process from design to qualification in projects ranging from meter-wave up to millimeter wave. This includes responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally releasing for production. Next to that your opinion is valued within the product architecture.
Electrical RF Engineering is growing rapidly within Prodrive Technologies, so you’ll get a lot of responsibilities. Therefore it is important you have knowledge about spectrum analyzer, vector network analyzer and experience in simulation (2,5D/ 3D).

Profile

 • MSc or higher in Electrical Engineering;
 • Knowledge in spectrum analyzer and vector network analyzer;
 • Experience in EM simulation (2,5D/ 3D);
 • The desire and drive to excel in your field of work;
 • Work experience is not required; a passion for technology is.

[Prodrive] FPGA Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education Level: Bsc / MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising FPGA Engineer that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As FPGA Engineer you will be involved in the entire design process of high-tech electromechanical systems. You will use your technical knowledge about FPGAs to complete responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally preparing the product for in-house production. As FPGA Engineer you will possess the knowledge or drive to learn:

 • Skills to implement high-performance communication and processing architectures in the fields of high-end computing, data acquisition, video processing and others.
 • Skills to implement and work with high-speed peripherals such as SRIO, PCIe,DisplayPort, 10GbE, DDR3/DDR4 memory controllers etc.
 • Affinity to work with and discuss with hardware and software engineers on a technical level
 • Linux skills and EDA tool skills (ModelSim, Precision) and in-depth knowledge of FPGA design flows of Xilinx / Altera.
 • Implement DSP and control loop functions in hardware, such as defective pixel correction, signal filters,power amplifiers and motor control loops.
 • Working with HLS (High Level Syntehsis)
 • VHDL, C and scripting languages (tcl/tk, bash etc)

Profile

 • BSc / MSc In Electrical Engineering
 • Practical experience with FPGA design
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Experience is not required, a passion for technology is

[Prodrive] Power Electronics Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education level: BSc / MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising Electrical Engineer with a focus on analog/power electronics that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Power Electronics Specialist you are responsible for the development of analog/power electronics such as power supplies, converters and amplifiers. You will be involved in the entire design process. This includes responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally releasing for production.

Profile

 • BSc / MSc In Electrical Engineering
 • Practical experience with analog electronics
 • Practical experience with power electronics
 • The desire and drive to excel in your field of work.
 • Experience is not required, a passion for technology is

[Prodrive] Service Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education Level: BSc / MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising Service Engineer that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Service Engineer you are responsible for the execution of the service process. Products that are returned by our customers and which are suspected as defect need to be analyzed in order to come to a diagnosis about the problem. Afterwards the product needs to be repaired, a root cause analysis should be performed and a service report stating the diagnosis, the repair information and the corrective actions needs to be conducted. Besides that also complex failures from our production department need to be serviced, conducting a similar process. The main responsibility of the service engineer is to provide feedback about the root cause of the problem. Quality is the most important aspect of this position.

Profile 

 • BSc or MSc in Electrical Engineering
 • Master the Dutch or English language
 • Interest in or experience with service and quality processes
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Experience is not required, a passion for technology certainly is

[Prodrive] Test Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)
Education level: BSc. or higher

Position 

Are you the eager, ambitious and promising Manufacturing Test Engineer that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Test Engineer it’s your responsibility that all products that come off our manufacturing lines comply with their specifications. This is crucial for Prodrive’s success in the collaboration with market leading clients with high quality targets in various markets like automotive, healthcare and high-tech.

To achieve this important goal you get involved in the early design stages to develop unique production tests for Prodrive’s latest products. You work with our high-end production platforms for in-circuit and functional testing, which are all developed in-house. The development of new test benches and test code lies within your responsibilities. Within the span of a project, you interact with all the departments involved in a product’s lifecycle: development, production and service.

 Profile

 • BSc. / MSc. Electrical Engineering or Computer Science
 • Experience in or affinity with electronics
 • Experience in or affinity with embedded programming in C++
 • Analytical skills
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Experience is not required, a passion for technology is

[Prodrive] Electromechanical Engineer - Magnetics (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education Level: MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising Electromechanical Engineer that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Electromechanical Engineer you are responsible for the development of inductive components such as linear motors, transformers, inductors, and current sensors. All these developments are for a wide variety of markets and products such as windmills, cameras and for example the automotive industry. You will be involved in the entire design process. This includes responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally releasing for production. Within Prodrive all qualification assets and means of of production are available. For example, climate chambers, dust chambers, electro-dynamic shakers, IP chambers, (high speed) milling equipment, molding equipment and potting equipment. Prodrive Technologies is an early adopter when it comes to new technologies!

Profile

 • MSc Electrical Engineering
 • Interest in or experience with (linear) electric motors
 • Interest in or experience with power electronics
 • Interest in or experience with Electromagnetic Finite Element Method
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Experience is not required, a passion for technology certainly is

[Prodrive] Electrical Control System Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education Level: MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising Electrical Control Systems Engineer that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Electrical Control Systems Engineer you are responsible to apply control theories to develop the behavior of mechatronic/dynamic systems for a wide variety of markets and technologies such as automotive, motion control and actuators, converters, amplifiers or medical systems. You will be involved in the entire design process. This includes responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally releasing for production. You get the chance to work with the newest technologies of the highest quality, as Prodrive is an early adopter when it comes to new technologies.

Profile 

 • MSc. Electrical Engineering
 • 2-5 years of experience with control systems
 • Interest in, or experience with automotive projects (create controls for the whole car, battery controls, motor controls)
 • Interest in, or experience with vehicle dynamics and motion control
 • Interest in, or experience with controlling power electronics
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Passion for technology

[Prodrive] Electrical Engineer (Eindhoven)

Category: Electronic Engineering jobs (E)

Education Level: BSc / MSc

Position

Are you the eager, ambitious and promising Electrical Engineer with a focus on digital electronics that we are looking for? Do you want to work in a young and dynamic environment? Do you want to work on challenging, multi-disciplinary projects in a high-tech environment? As Electrical Engineer you are responsible for the development of digital electronics and will work with:

 • DSPs (Multicore, ARM, High Speed Interconnects)
 • Microcontrollers (32-bit)
 • FPGAs (Xilinx en Altera)
 • Memories (DDR, FLASH)
 • Communication protocols (RapidIO, GigE, CANopen, PCIe)
 • Supercomputers, High-performance computing
 • Displays

You will be involved in the entire design process. This includes responsibilities such as writing specifications, discussions with our customers, designing, qualification and finally preparing the product for in-house production. During this entire process you will have to take the wishes of the customer into account and have a constant focus on quality.

Profile

 • BSc / MSc In Electrical Engineering
 • Practical experience with digital electronics
 • Practical experience with DPSs, FPGAs, Memories, Interfacing
 • The desire and drive to excel in your field of work
 • Experience is not required, a passion for technology is

[TNO] Afstudeeropdracht: Berekening van elektromagnetische propagatie in gelaagde media

Om schepen tegen corrosie te beschermen wordt naast coating gebruik gemaakt van Kathodische Bescherming.

Hierdoor loopt elektrische stroom door het water en deze draagt bij aan elektrische en magnetische velden rondom het schip, de zogenaamde elektrische en magnetische signatuur.

Moderne zeemijnen gebruiken elektrische en magnetische sensoren om deze velden waar te nemen en zo een inschatting te doen van hun target. Voor marineschepen, die in mijnengevaarlijk gebied moeten kunnen opereren, is het daarom van belang om inzicht te hebben in de elektrische en magnetische bijdrage aan de signatuur ten gevolge van het gebruik van Kathodische Bescherming, en om deze bijdrage indien mogelijk te reduceren. Met eindige elementen berekeningen (Comsol Multiphysics) kan een inschatting worden gemaakt van de elektrische signatuur.

Meer informatie