[vrijdag 18 januari 2019 10:57] - [3.84.186.122]

Elektrotechniek

Om studenten elektrotechniek in hun electronicabehoeften te voorzien heeft Scintilla een speciale winkel, de STORES. Deze winkel wordt gerund door studentenvrijwilligers en heeft geen winstoogmerk, waardoor de prijzen behoorlijk laag liggen. Ook studieboeken worden verkocht in de STORES.

Scintilla verzorgt ook via de commissie LEX allerlei excursies naar bedrijven in de elektrotechniek, om studenten kennis te laten maken met carrieremogelijkheden na hun studie, en om studenten te vertellen over nieuwe onderzoeken en elektrotechnische producten.
Ook verzorgt de commissie om dezelfde redenen allerlei lunchlezingen, waarbij men onder het genot van een gratis lunch kan luisteren naar het verhaal van een bedrijf of afstudeerder, meestal over het onderzoek waar zijn op dat moment mee bezig zijn, of over een nieuwe uitvinding.

//* Verder verzorgt Scintilla in samenwerking met de andere twee elektrotechnische studentenverenigingen uit Delft en Eindhoven de Electrip, waarbij we met een aantal studenten naar een Europees land te gaan om daar bedrijven te bezoeken en de cultuur op te snuiven. *//

Eens in de twee jaar organiseert Scintilla een grootschaligere reis, de studiereis. Dit is meestal naar een ver land, zoals Canada(2007) of Singapore(2009). Studenten doen dan eerst elektrotechnisch en cultureel onderzoek naar het land van bestemming, waarna zij op de reis allerlei elektrotechnische bedrijven bezoeken en culturele uitstapjes maken.

Tot slot organiseert Scintilla eens in de twee jaar een symposium. Hierbij worden allerlei sprekers uit het bedrijfsleven en de academische wereld uitgenodigd om een lezing te houden over allerlei onderwerpen die met elektrotechniek te maken hebben.

Naast alle activitetiten die Scintilla in het kader van Elektrotechniek verzorgt zijn er ook nog een tweetal publicaties van Scintilla die in hetzelfde kader vallen: de Vonk en het Compendium Elektrotechniek.